top of page

Свечаност матураната

Испратили смо матуранте. Хвала вам што сте дивни! Ово време са вама, које је пролетело, исписало је своје странице у историји наше школе. Још једном хвала и шмрц!

Поносни смо на вас, али овде се прича не завршава!

Ослушкиваћемо и даље где сте, како сте, шта се са вама збива, а верујемо да ћете нам ви у томе помоћи и да ћемо се радовати једни другима када се будемо сретали.

Због најављене кише, матурска свечаност је морала бити премештена из школског дворишта у салу позоришта. Ваша младост и лепота растерала је облаке и обрадовала улице нашег града вашим дефилеом.

Нисмо могли повећати салу позоришта и примити све који су желели да вам се диве, али верујемо да ће бити начина да се види и чује и пренесе бар део атмосфере са ове посебне вечери. А било је отприлике овако:

Свечаност је отворио фантастични хор најбоље наставнице музичког васпитања – Софије Патковић, химном „Гаудеамус игитур“ и подигао присутне на ноге. Ученици седмог разреда, Ана Секулић и Немања Ковијанић, водили су овај програм као прави професионалци и допринели својом спонтаношћу укупном доживљају.

Дивили смо се матурским фотографијама 8/1, 8/2 и 8/3 одељења и њиховим успесима. Бридели су нам дланови од аплауза упућених награђеним ученицима. Наши матуранти седели су на бини како би ослободили што више места за госте и гледали смо их ведре, насмејане и расположене у пуном сјају. Хор је био мелем за наше уши и жељно смо ишчекивали сваку следећу нумеру.

У бројном низу успешних ученика ова генерација може да се похвали са 11 Вуковаца:

1. Апрцовић Уна 8/1

2. Барна Тијана 8/1

3. Сапун Катарина 8/1

4. Дурутовић Стасја 8/2

5. Агбаба Владимир 8/3

6. Агбаба Никола 8/3

7. Бабић Немања 8/3

8. Веселица Милан 8/3

9. Радмановић Маријана 8/3

10. Тркља Лана 8/3

11. Шмитран Милица 8/3

Ученик генерације је ове године Милан Веселица из 8/3, који је свих ових година освајао награде на бројним такмичењима из историје, биологије, српског језика и на литерарним конкурсима и фестивалима поезије. Честитамо му од срца и желимо му да настави где је стао и да се и даље радујемо кад чујемо шта има ново код њега.

Честитамо свим награђеним ученицима и свима онима који су део ове генерације која је 8 година чинила Лењинову улицу лепшим местом.

Хвала малобројним, храбрим и прелепим матурантима који су отплесали свој валцер, било је незаборавно!

Хвала свим ученицима седмог разреда који су дали велики допринос да улепшају прославу матураната.

Хвала свима који су успели да уђу у салу позоришта и испрате свечаност до краја у тропској атмосфери, хвала и свима који су желели да уђу, али нису успели јер простор то није дозвољавао.

Хвала свим члановима колектива ОШ „Иса Бајић“ који су помогли да испратимо матуранте, а посебну захвалност дугујемо запосленима у Културном центру који су нам омогућили да све организујемо у прелепој сали позоришта.

Уједно подсећамо да у суботу, 15.јуна 2013. поциње 55.Фестивал аматерских позоришта Србије. Дођите да уживате.

Хвале свима који ово читају и гледају сличице са наше вечери за незаборав.

Матуранти, када се пробудите, средите утиске са матурске вечери и пуно среће, знања и успеха на матурском, завршном испиту. Упишите жељене школе и уживајте у остатку живота!

Срећно! ; )

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Instagram Basic Black
  • Pinterest Basic Black
bottom of page